Klubbinfo

Neglinge Båtklubb

Om Neglinge Båtklubb

Klubben bildades 1997.

Klubben har 2 bryggor i Neglingemaren, Saltsjöbaden, vid Stockholmsvägen med totalt 55 platser.

-- 45 platser för båtar med bredd mindre än 2,4m.

-- 10 platser för båtar med bredd större än 2,4m.

Bryggorna har el och belysning.

Nya medlemmar är alltid välkomna.

För att ställa dig i kö för bryggplats i Neglinge Båtklubb betalar du en årlig köavgift på 300 kr till PG 3 39 55-6. Du anger "köavgift" samt ditt namn. Vidare ber vi dig skicka in uppgifter om båtstorlek, adress samt mobiltelefonnummer till Neglinge Båtklubb via kontaktformuläret på denna hemsida.

Praktisk info för medlemmar

Vi jobbar för att som en allmännyttig ideell förening på uppdrag av våra  medlemmar främja båtlivet lokalt och verka för ett gott kamrat- och sjömanskap.

Tack vare  allas ideella engagemang  har vi  (förmodligen) Sveriges lägsta  medlems/båtplatsavgifter:

-- Medlemsavgift för smal plats 1 000 kr/år

-- Medlemsavgift för bred plats 1 500 kr/år

Checklista för medlemmar...

-- Förtöj din båt på  din plats

-- Fendra av på båda sidor

-- Sätt an bojtampen med hanfot till båtens akter

-- Klistra på  ny klubbdekal varje år.

-- Hjälp till  på städdagen

-- Engagera dig på årsmötet

-- Njut av båtlivet och skärgården!

Om du som är medlem inte behöver disponera din båtplats går det bra att hyra ut den  högst ett år. Kontakta i så fall först ordföranden .

Viktigt förtydligande :

Det är är endast tillåtet att via styrelsen hyra ut sin bryggplats ett år. Därefter lämnas platsen över enligt gällande kölista.

Detta för att få rörelse i systemet, det är alltså inte tillåtet att ha en plats utan egen båt mer än ett år, och denna uthyrning skall lämnas och hanteras av styrelsen.

Den som lämnar över sin plats hamnar i en speciell kö för att på så sätt få fördel i kö systemet om och när man skaffar ny båt. Det kommer alltså att finnas två kösystem, som hanteras av styrelsen.

Detta kommer att gälla i skarpt läge från 1:a Januari 2018.

Den som inte betalar sin avgift tillika köavgift i tid riskerar att förlora sin bryggplats     respektive sin plats i kölistan.

Hoppas på förståelse i detta, finns det frågor är ni välkomna att höra av er till mig.

Ordföranden

Thomas Sandberg